Kajakplatser

Kajaksektionen har ett 100-tal kajakplatser. Under hösten 2021 har dessa försetts med tak. Verksamheten har växt rejält under de senaste åren med alltfler aktiva utövare som paddlar både i Edsviken och andra närliggande vatten. Glädjande är också att vi kunnat välkomna nya medlemmar genom utbyggnad av kajakställen. Från och med våren 2022 finns det även att finnas två kajaker för utlåning, vilket gör det lättare att prova på att paddla med en vän.

Man behöver vara medlem i klubben och ha en anvisad, numrerad plats i vårt kajakområde för att ha kajak på Skogsviksbåtklubb.

Avgifter för kajakplats (sommar- och vinterplats) består av en platsavgift per år, en inträdesavgift om 800kr, en årsavgift om 390 kr, nycklar köps per styck. Under tiden du står i kö betalar du en köavgift om 190 kr per köplats. Se mer under fliken Avgifter

Anmälan för kajakplats

Om du är intresserad av att ha din kajak på Skogsviks Båtklubb, så kan du under fliken Medlemskap se vad som gäller för medlemskapet och ställa dig i kö för en kajakplats. Om du önskar mer än en kajakplats skriv gärna det i informationsfältet.

Vid ytterligare frågor hänvisas till Joakim Karlson kajakansvarig@skogsviksbatklubb.se

Du som redan är medlem i Skogsviks Båtklubb och har ett inloggningskonto till medlemssystemet BAS hittar en länk till för anmälan till kö för kajakplats under ”min sida” i BAS.

Vi utvärderar med ett fåtal platser möjligheten till förvaring av segeljollar. Kö-anmälan o avgifter enligt samma rutin som för en kajakplats.

Hyr en kajak för endast 150 kr per dygn

Som medlem i Skogsviks båtklubb kan du nu hyra kajak inklusive säkerhets-utrustning för att njuta av Edsviken riktigt vattennära.

Det finns två kajaker – en grön och en gul av märket SeaBird Expedition LV respektive HV. Den gröna är något mindre i storlek.

Expedition finns i två längder för paddlare i olika storlekar:
Expedition LV: 50 – 85 kg
Expedition HV: 75 – 110 kg

Kajakerna finns på platserna N4 (grön kajak) och N6 (gul kajak) och är märkta med ”SBK”. I klubbhuset finns flytväst, paddlar, dry bags och länspump. Er nyckel till grindarna fungerar även till klubblokalen. Samtlig utrustning är märkt med ”SBK”. Hyran per heldag (0800-2100) är 150 SEK och betalas med Swish till 1234481552 när man bokar kajaken.

Bokning sker via er inloggning i BAS, som ni hittar längre ner på sidan. Till höger i BAS-menyn finns länk ”Hyra kajak” som leder till bokningskalendern. När bokningen är godkänd får ni ett bekräftelsemail till er e-post som är knuten till ert medlemskap i BAS.

Hoppas ni tar chansen att ta en tur med våra kajaker !

Kajakerna har levererats av Stockholmkajak (stockholmkajak.se).