Kajakplatser


Kajaksektionen har ett 100-tal takförsedda kajakplatser och en egen kajakbrygga. Verksamheten har växt rejält under de senaste åren med alltfler aktiva utövare som paddlar både i Edsviken och andra närliggande vatten. Glädjande är att vi kunnat välkomna nya medlemmar genom utbyggnad av kajakställen. Från och med våren 2022 finns det även två kajaker för uthyrning mot en smärre avgift, vilket gör det enkelt att prova på att paddla med en vän.

Man behöver vara medlem i klubben och ha en anvisad, numrerad plats i våra kajakställ för att ha kajak på Skogsviksbåtklubb. Naturligtvis kan du även förvara en SUP-bräda eller kanot i kajakställen.

Kajakställen har plats för sex kajaker vardera och är försedda med ett tak som ger visst skydd för regn och sol. Tänk på att kajakställen är öppna, och att det framförallt vintertid brukar vara kraftiga vindar gränsande till storm på området, förtöj din kajak/kanot/SUP med ett band så att den inte riskera att blåsa ner. Klubben tar inget ansvar för ev skador som uppkommer om kajaken/Kanoten/SUP blåser ner från kajakställen.

Avgifter för kajakplats (sommar- och vinterplats) består av en platsavgift per år, en inträdesavgift om 800kr, en årsavgift om 390 kr, nycklar köps per styck. Under tiden du står i kö betalar du en köavgift om 190 kr per köplats. Se mer under fliken Avgifter

Anmälan för kajakplats

Om du är intresserad av att ha din kajak på Skogsviks Båtklubb, så kan du under fliken Medlemskap se vad som gäller för medlemskapet och ställa dig i kö för en kajakplats. Om du önskar mer än en kajakplats skriv gärna det i informationsfältet.

Vid ytterligare frågor hänvisas till Joakim Karlson kajakansvarig@skogsviksbatklubb.se 

Du som redan är medlem i Skogsviks Båtklubb och har ett inloggningskonto till medlemssystemet BAS hittar en länk till för anmälan till kö för kajakplats under ”min sida” i BAS.

Vi utvärderar med ett fåtal platser möjligheten till förvaring av segeljollar. Kö-anmälan o avgifter enligt samma rutin som för en kajakplats.

Hyr en kajak för endast 150 kr per dygn

Som medlem i Skogsviks båtklubb kan du nu hyra kajak inklusive säkerhets-utrustning för att njuta av Edsviken riktigt vattennära. 

Det finns två kajaker – en grön (plats N4) och en gul (plats N6) av märket SeaBird Expedition HV respektive LV. Den gula är något mindre i storlek.

Expedition finns i två längder för paddlare i olika storlekar:
Expedition LV: 50 – 85 kg – den gula kajaken
Expedition HV: 75 – 110 kg – den gröna kajaken

Kajakerna finns på platserna N4 (grön kajak HV) och N6 (gul kajak LV) och är märkta med ”SBK”. I klubbhuset finns flytväst, paddlar, dry bags och länspump. Er nyckel till grindarna fungerar även till klubblokalen. Samtlig utrustning är märkt med ”SBK”. Hyran per heldag (0800-2100) är 150 SEK och betalas med Swish till 1234481552 när man bokar kajaken. 

Bokning sker via er inloggning i BAS, som ni hittar längre ner på sidan. Kajakbokningen hittar du under fliken Schema i BAS. När bokningen är godkänd får ni ett bekräftelsemail till er e-post som är knuten till ert medlemskap i BAS.

Hoppas ni tar chansen att ta en tur med våra kajaker !

Kajakerna har levererats av Stockholmkajak (stockholmkajak.se).